۰۲۱۶۶۴۱۳۷۵۴

چطور پایتون را یادبگیریم؟

چرا پایتون یادبگیریم؟

طبق آمارها و نظرسنجی‌های صورت‌گرفته زبان برنامه‌نویسی پایتون در سال 2021 جایگاه اول را در لیست محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی به دست اورده. یادگیری پایتون به‌تنهایی برای ورود به بازار کار کافی نیست و شما باید پس از شروع مسیر یادگیری python یکی از شاخه‌های مختلف آن را انتخاب کرده و آن را ادامه دهید.

پس از شروع مسیر یادگیری پایتون از این زبان برای طراحی بازی‌ها، تحلیل داده و ساخت نرم‌افزارهای موبایل و کامپیوتر استفاده کنید. این زبان در حوزه هوش مصنوعی و برنامه‌  نویسی ربات‌ها نیز امروزه حرف اول را در دنیا می‌زند.

پایتون در زمینه هوش مصنوعی حرف اول را در دنیا می‌زند و شما برای این شاخه می‌توانید از کتابخانه‌های معروفی مانند pandas، Numpy و … استفاده کنید.

پس از یادگیری مقدماتی این زبان شما می‌توانید از کتابخانه‌هایی مانند kivy، tkinter و … برای برنامه‌نویسی موبایل و دسکتاپ استفاده کنید. شما با استفاده از این ابزارها می‌توانید برای سیستم‌عامل‌های مختلف ویندوز، مک و لینوکس برنامه‌نویسی کنید.

به کمک پایتون شما می‌توانید ربات‌های معامله‌گری بنویسید که به‌جای شما در بازارهای مالی معامله کنند. علاوه بر این می‌توان از پایتون برای بازی‌سازی، ساخت ربات تلگرام و واتس‌اپ و … نیز استفاده کرد.

چطور پایتون را یادبگیریم؟

در ادامه به شما میگویم که یادگیری زبان پایتون را از کجا شروع کنید.فقط توجه کنید که این مقاله برای تمامی افراد با هر سطح دانش برنامه نویسی نوشته شده پس ممکن است برخی از مراحل را شما از پیش انجام داده باشید.

 چرا می‌خواهید پایتون را یاد بگیرید؟

 دقیقاً می‌خواهید با این زبان چه کار کنید؟ آیا می‌خواهید برخی از کارهای تکراری و کسل کننده انجام دهید؟، یا می‌خواهید با انها سایت بسازید؟ همانطور که در مقاله چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم؟ برایتان توضیح داده شد بیشتر دانشجویانی که اول راه یادگیری پایتون هستند یک اشتباه معمول دارند ان هم  این است که  یادگیری یک زبان را فقط به خاطر رزومه خود و صرفا جهت اعلام اینکه ان زبان را بلد هستند شروع می کنند وهیچ هدف مشخصی برای یادگیری ان زبان ندارند. به خاطر داشته باشید که یادگیری یک زبان چیز دیگری است و استفاده از آن برای ساخت برنامه های کارامد متفاوت است شما به عنوان یک برنامه‌نویس، هدفتان باید این باشد که بتوانید برنامه بسازید نه فقط  یک زبان یاد بگیرید. بنابراین ابتدا در هر زمینه کاوش کنید و دریابید که علاقه شما کجاست و میخواهید در چه حوزه ای از برنامه نویسی وارد شوید.

اولین بعدی برای یادگیری پایتون نصب پایتون در سیستم است.

اگر از لینوکس یا مک استفاده میکنید، خوشبختانه پایتون از قبل روی سیستم شما نصب شده است.

اما اگر از ویندوز استفاده میکنید، کافیه از سایت پایتون ، برنامه پایتون رو دانلود کنید و به راحتی با چند کلیک اون رو نصب کنید.

بعد از اینکه برنامه پایتون رو نصب کردید. کافیه در محیط Command prompt (همان CMD) ویندوز یا ترمینال لینوکس و مک بنویسید python و اینتر رو بزنید تا وارد محیط برنامه نویسی پایتون بشید. میتونید هم مستقیم روی آیکن برنامه پایتون تو لیست برنامه هاتون کلیک کنید تا باز بشه. (به هر روشی برید، یک محیط سیاه رنگ شبیه شکل زیر، برای برنامه نویسی پایتون در اختیارتون قرار میگیره)

شروع یادگیری مبانی زبان برنامه نویسی پایتون سخت نیست. در این مرحله بایستی مانند یک برنامه نویس فکر کنید. یعنی تفکری بر اساس منطق برنامه نویسی داشته باشید تا بتوانید چالش‌های برنامه نویسی را به راحتی برطرف سازید.

همچنین در مرحله یادگیری اصول اولیه پایتون، یاد می‎بگیرید تا چطور در مورد مشکلات خود صحبت کنید، مشکلات کد نویسی خودتان را به مشکلاتی کوچک تر تقسیم کنید و با خواندن اسناد اختصاصی در پایتون، توابع کوچکی بسازید. در آخرین قدم از یادگیری اصول اولیه پایتون، سینتکس و اجزای اصلی پایتون مانند انواع داده‏ها، متغیرها، ساختارهای داده مانند آرایه ‏ها، تاپل‏ ها، توابع و دستورات شرطی را یاد بگیرید. زیرا تمامی این موارد؛ پایه و اساس تمامی زبان‌‎ های برنامه نویسی هستند. دوره آموزش پایتون مقدماتی از مکتب خونه یکی از بهترین دوره‌های آموزشی برای این هدف است.

یادگیری سینتکس و مبانی

محیط شل پایتون، و عملیات های اولیه حسابی(* / – +).

ساختارهای کنترلی.

پذیرش ورودی کاربر ، رشته ها و تایپ متن.

حلقه در پایتون: حلقه های For و while.

استفاده از Exception ها

توابع، ماژول ها و ورودی ها

 انتخاب دوره اموزشی مناسب

انتخاب یک دوره اموزشی مناسب برای یادگیری پایتون مهم ترین قدمی است که باید با هوشیاری و اگاهی دوره اموزشی مجازی یا حضوری مناسب خودتان را انتخاب کنید. شما باید دوره ای را انتخاب کنید که در ان دوره تمارین مناسبی برای شما درنظر گرفته شود تا  مطالبی که اموزش میبینید به صورت کامل در ذهنتان ثبت شوند.یک مورد دیگری که در انتخاب دوره اموزشی مهم است این است که یک تیم رفع اشکال داشته باشید برنامه نویسی یک دانش تجربی است و برای اینکه یک برنامه نویسی خوب باشید جدا از تجربه خودتان به دانش وتجربه افراد دیگر نیز احتیاج دارید.

اگر نظر من را بخواهید بهترین انتخاب برای یادگیری برنامه نویسی شرکت در کلاس های حضوری است.اما این را فراموش نکنید  که بهترین کلاس ها با برترین اساتید جهان را هم شرکت کنید ولی تمرین نداشته باشید هیچ چیز یادنمیگیرید.

  انتخاب فریم ورک مناسب

فریم ورک پایتون برای توسعه وب

Django: Django یک فریم‌ ورک توسعه وب با زبان برنامه‌نویسی پایتون است که از آن برای توسعه‌ی وب‌سایت‌ها و برنامه‌های وب استفاده می‌شود. Django برای سرعت و دقت در پیاده‌سازی پروژه‌های وب طراحی شده است. این فریم‌ورک از الگوی طراحی مدل-نما-کنترلر (MVC) استفاده می‌کند و ارائه دهنده‌ی یک سیستم رویه‌گرا و ماژولار برای توسعه اپلیکیشن‌های وب است.

Flask: فلاسک یکی از ساده ترین فریم ورک ها برای یادگیری در پایتون است. اگر می‌خواهید یک برنامه وب ساده و سبک بسازید، Flask برای آن مناسب است. آن چنان قدرتمند و گسترده نیست. ویژگی هایی مانند پشتیبانی از تست واحد و ساختن REST API را فراهم می‌کند. یادگیری فلاسک 1 تا 1.5 هفته طول خواهد کشید.

برای ساخت برنامه های دسکتاپ

کتابخانه های Tkinter ،PyQT ،Kivy ،WxPython یا PyGUI برای ساخت برنامه های مبتنی بر دسکتاپ بسیار مناسب هستند.

Tkinter   :یک کتابخانه منبع باز است و به شما امکان می دهد با استفاده از Python برنامه های GUI دسک تاپ ایجاد کنید. یادگیری Tkinter ساده است و یک رابط گرافیکی ارائه می دهد. یادگیری Tkinter حدود 1 هفته طول خواهد کشید.

PyQt: یکی از قدرتمندترین کتابخانه های رابط کاربری چند پلتفرمی متعلق به نوکیا است. این برنامه نویسی پایتون و کتابخانه Qt را ترکیب می کند. می تواند برای طراحی رابط های گرافیکی کاربر برای یک برنامه دسک تاپ مورد استفاده قرار گیرد.

Kivy: می تواند برای ایجاد برنامه های دسک تاپ مورد استفاده قرار گیرد همچنین از سیستم عامل هایی مانندAndroid ،iOS ، Linux و Raspberry Pi پشتیبانی می‌کند

شرکت کردن در چالش های برنامه نویسی

اگر میخواهید مهارت هایی که یادگرفته اید را به چالش بکشید و ببینید ایا واقعا برنامه نویسی با پایتون را یادگرفته اید یا نه میتوانید در چالش های برنامه نویسی شرکت کنید.

شما میتوانید در طول کار بر روی پروژه‌های چالش بر انگیز با زبان از دیگران نیز مهارت کد زنی متفاوت و دیدگاه‌های جدیدی را برای حل مشکلات برنامه نویسی خود پیدا کنید.

البته این فقط در مورد یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون نیست بلکه در مورد یادگیری زبان  های دیگر نیز وجود دارد. یادگیری زبان اول همیشه به تلاش و وقت بیشتری نیاز دارد پس اگر برای یادگیری برنامه نویسی از زبان پایتون شروع کرده اید نگران نباشید برای یادگیری زبان برنامه نویسی جدید زمان کمتری احتیاج خواهید داشت.

اگر هنوز نمیدانید برای شروع چه زبانی را انتخاب کنید به شما پیشنهاد میکنم مقاله بهترین زبان برای شروع  برنامه نویسی را مطالعه کنید.

برای یادگیری برنامه نویسی استقامت داشته باشید

  نکته دیگری که در یادگیری  زبان برنامه نویسی  پایتون باید توجه کنید این است که به هدف و زبان خود پایبند باشید. فقط نحوه کار را یاد نگیرید و به یک زبان برنامه‌نویسی جدید بروید. سرخوردگی و گیج شدن از فرایند یادگیری است، به جای اجتناب از چالش ها به سمتشان بروید به دلیل برخی اصطلاحات پیچیده ، خطاها و مسائلی که احساس می کنید می خواهید آنها را رها کنید. این کار را نکنید ، این اتفاق برای همه در برنامه نویسی می افتد. کمی وقت بگذارید و با استفاده از منابع دیگر و با ذهن متمرکز موضوع را درک کنید. ثابت قدم باشید، اگر در یادگیری ثابت نباشید، زمان و تلاش بیشتری می‌برد

یادگیری Pip، Git و Github:

گام بعدی  که باید در نقشه راه پایتون بردارید یادگیری ابزارهای پکیج منیجر و ابزار های کنترل پروژه است. Pip در زبان برنامه نویسی پایتون اشاره به عبارت package manager دارد. pip به عنوان یک مدیر بسته پایتون شناخته می شود و به شما اجازه می دهد تا بتوانید کتابخانه های پایتون و پکیج های مختلف را نصب کنید که این موارد جزونسخه استاندارد پایتون نیستند.

شاید از خودتان بپرسید لزوم گنجاندن Git و Github در نقشه راه پایتون چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما پس از آن که پایتون را بیاموزد و در یک حوزه متخصص شوید نیاز به انجام کار گروهی دارید و برای آن که یک پروژه را بتوانید به نحو احسن مدیریت و کنترل کنید، نیاز است ابزار هایی چون Git و Github را بیاموزید.

دیدگاهتان را بنویسید

ارسال دیدگاه به عنوان یک کاربر مهمان.

مقالات مرتبط

فرم دریافت مشاوره رایگان